Tanzania

Vi fortsätter vår resa söderut genom Afrika. Vi började i Marocko varifrån resan sen tog oss öster ut till Egypten, därefter begav vi oss söder ut, förbi länder som Sudan, Södra Sudan, Eritrea, Etiopien, Somalia och Uganda, för att till slut landa i Kenya, där min tilltänka resa fortsätter. Anledningen till att jag valt att inte besöka länderna däremellan är på grund av oroligheterna i regionen och känns inte riktigt säkert eller för den delen, rekommenderat, att semestra där så det fick helt enkelt bli direkt ner till Kenya istället. Från Kenya fortsätter nu resan söderut och här näst väntar då Tanzania.

Mount Kilimanjaro

Det första jag kom att tänka på när jag sa Tanzania var Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, vilket självfallet är ett måste när man befinner sig i landet. Det räcker väl med att man ser på denna bild och man är såld, jag blev det i alla fall.

Kilimanjaro är i själva verket en vulkan med tre stora kratrar, som kallas Kibo, Mawenzi samt Shira där den högsta av de tre, Kibo, sträcker sig 5895 meter över havet. Kibo är också den enda av de tre som fortfarande är aktiv även om den just nu är vilande, men den kan få ett utbrott när som helst. De övriga två har slocknat ut sedan en lång tid tillbaka.

Vid ett besök i Tanzania, då är det nästa ett måste att komma hem med minst ett foto med detta helt otroliga motiv bland alla tagna bilder, lika mycket ett måste som när man exempelvis besöker Paris och då måste ha en bild på Eiffeltornet.

Serengeti National Park

Nu finns det självfallet en massa annat både titta på och göra i detta vackra land förutom Kilimanjaro och en av dessa platser är så klart Serengetis nationalpark, ett enormt stort trädlöst område fyllt med miljontals olika djurarter. Detta är den största nationalparken i landet som således också lockar till sig en enorm mängd turister årligen. Det bästa perioden att besöka området på är mellan december och juni månad, då har ni som störst chans att få kunna ta del av det ofantliga djurlivet som existerar här. Som jag nämnde i det första inlägget i denna blogg, så kan ni ta del av den så kallade ”The great migration” där miljontals djur, främst beståendes av wildebeest och zebror, sker under maj och början på juni månad.

Förutom ovan nämnda djur bjuder Serengeti även på en mängd andra exotiska djurarter. Självfallet kommer ni ha chanson att få se bland annat lejon och hyenor tillsammans med vildhundar och sjakaler. Med lite tur kan ni även få se en och annan gepard, världens snabbaste djur som kan uppnå en hastighet på omkring 110-120km/h när den jagar sitt byte. Men geparden, precis som leoparden, är två väldigt skygga kattdjur och ni är långt ifrån garanterade att stöta på dessa under er vistelse här. Utöver detta enorma utbud av däggdjur finns det även ett väldigt rikt fågelliv här, med över otroliga 500 olika fågelarter registrerade i området.