Några av de bästa platserna att besöka del 4

Afrika har länge varit ett resmål som jag velat åka till men som jag aldrig haft chansen att genomföra av en eller annan anledning. Men oavsett vad så finns en rundresa i Afrika med på min bucket list så en vacker dag bär det av. Fram tills idag så har karriären och senare familjen stått först och gör så fortfarande men när det börjar närma sig pension, då vet jag att det blir en resa söder över, då vi har det stora hela redan planerat. Fram tills dagen då det bär av kan jag endast sitta här och tråna efter vad som komma skall men även om jag ännu inte åkt dig, vet jag redan med mig att det kommer bli en av de mest spektakulära och minnesvärda resor jag genomfört under mina år här på jorden och då har jag rest runt i Asien, Europa och Nordamerika.

Jag vet redan vad som väntar, då jag planerat ut vår rundresa med platser som vi kommer att besöka, platser som jag tänkte dela med mig av i denna blogg. Har ni inte läst mina tidigare inlägg, då kan ni läsa den tredje delen genom denna länk. Detta blir således den fjärde av sex planerade delar kring denna framtida resa och vem vet, kanske kan mina tilltänkta resmål ligga som grund eller ge er idéer inför er stundande afrikaresa.

Djmaa el Fna, Marocko

Under en vistelse i det otroligt vackra och färgstarka landet Marocko så finns det flera platser och måsten som bör upplevas under besöket men ett av de ”absoluta” måsten är att besöka Djmaa el Fna, en fartfylld marknad i hjärtat av den gamla staden Marrakech. Marknaden här bjuder på allt ni kan tänka er och mer därtill, allt från ormtjusare till hennatatuerare, spå damer till vanliga stånd där typiska turistprodukter säljs. Det är en enorm fart och fläkt varje dag på denna marknad och det är bara något ni inte bör missa.

När sedan kvällen faller på byts stånden ut mot musikanter, ladyboy dansare, mobila restauranger som serverar enormt god, grillad mat med nybakt bröd och sallad. Äventyret på detta torg fortsätter långt inpå kvällen och natten och ni kommer få vara med om en upplevelse ni sent kommer att glömma. Ni kan inte lämna denna marknad utan att ha besök någon av de cafés som finns och druckit det goda te eller kaffe som erbjuds!

Saharadynerna, Marocko

Nu kanske inte en öken, fylld med sanddynor låter värst lockande, jag menar vad kan vara så imponerande av att se sand överallt? Men tro mig, det är något ni bara inte bör missa, då det finns riktigt spektakulära syner att se, framför allt i trakterna kring Marocko, då främst den nordliga delen av landet. Bege er ut på en tur tillsammans med Berbers befolkningen, från staden Zagoura, eller campa i Tazzarine, en plats som varje vår fylls av löpare från världen över som alla deltar i det välkända maratonloppet, klassat som världens tuffaste maraton, Marathon des Sables.

Det finns ingen bättre plats på jorden att beskåda stjärnorna ifrån än öknen, så varför inte bege er till Merzouga dynerna och ta del av den stjärnklara himlen, helt fri från föroreningar och liknande.

Utelivet i Marrakech

Efter dag ute på gatorna kan det vara skönt att slappna av på kvällen med en god drink då kan det vara värt att besöka Kechmara, vars takterrass bjuder på ett perfekt ställe att varva ner på. Eller om du verkligen är ute efter att slappna av och bli ompysslad, varför då inte unna dig en av de olika spabehandlingar som erbjuds på en rad olika anläggningar runt om i staden. Även om majoriteten av invånarna i Marocko är muslimer så har ni som besökare fortfarande möjligheten att ta del av både alkohol och olika kasinospel, något som enligt koranen inte är tillåtet så det finns inget som hindrar er från att ha kul under er vistelse här. Det finns gott om uteställen att besöka som erbjuder både det ena eller andra, däribland 555 Famous Club eller Royal Mansour, vilket är två av de uteställen i staden som fått bäst betyg på tripadvisor.

Boende

Efter att ha besökt platser runt om i Marrakech och Marocko, så lär en säng garanterat locka. Staden bjuder på en rad fina hotell för dem som är ute efter att inte bara bo bekvämt utan även lyxigt. Ett av dessa är Riad El Fenn, ett hotell som fått ordentligt med mediabevakning, delvis då det ägs av Vanessa Branson, syster till den framgångsrika affärsmogulen Richard Branson samt delvis för att det är ett så fint hotell att bo på. Hotellet har skapats av att sammanfoga en rad historiska byggnader vilket har resulterat i 24 stora, lyxiga rum med allra finaste egyptisk bomull, grandios design varvat med modern konst. Det finns gott om utrymme för den som bara vill komma undan och slappna av, däribland 3 pooler och en takterrass där ni kan avnjuta ett glas vin under solnedgången.