Några av de bästa platserna att besöka del 3

Jag fortsätter här med min drömresa genom Afrika, platser som jag gärna skulle vilja besöka eller hoppas att jag kommer få besöka när det väl bär av. Att åka till Afrika har stått på min önskelista så länge jag kan minnas, sedan jag var tonåring men dessvärre aldrig något som blivit av på grund av diverse olika anledningar. Min en dag ska denna punk på min bucket list komma i uppfyllelse, det råder inget tvivel om den saken.

Detta är nu min tredje del där jag delar med mig av platser som jag eventuellt kommer att besöka, platser som också kanske kan fungera som förslag inför er stundande resa. Så här långt har jag delat med mig av platser från så långt söder ut som man kan komma, i Sydafrika till så långt norrut man kan komma, Marocko. I denna del tänkte jag fokusera på mer centrala delar på denna vackra kontinent, med Rwanda först ut på listan följt av Namibia där lite sand väntar.

Mountain gorillas, Rwanda

En del av er kanske har sett dokumentären med zoologen Dian Fossey, som levde tillsammans med en grupp gorillor i regnskogen i Rwanda. Sammanlagt spenderade hon 18 år tillsammans med denna grupp gorillor och hennes bok, Gorillas in the Mist filmatiserades och släpptes 1988 med Sigourney Weaver i huvudrollen.

Befinner ni er i detta krigsdrabbade land, då är det absolut värt att besöka regnskogen här och få se dessa mäktiga djur i de fria. Skulle ni möta på dessa magnifika varelser då kommer ni utan tvivel ha ett minne för livet. Skulle ni vilja veta mer om hur ni kan åka hit, klicka då på denna länk.

Sossusvlei Dunes, Namibia

Vem hade kunnat ana att sand skulle vara så vackert, något som man verkligen stämmer in med Sossusvlei Dunes i Namibia. Namnet Sossusvlei betyder ”samlingsplats för vatten” men ska ni besöka detta område, bör ni ta med er ert eget vatten, då det är både otroligt varmt och väldigt torrt. Detta är ett av de mest besökta turistmålen i landet och väl värt ett besök.

Sanddynerna har formats under miljontals år, som ett resultat av material som flyger in från Orange River in över Atlanten, färdas norrut och förs sedan tillbaka med strömmen och vågorna.

Att klättra upp på dessa sanddynor gör att ni kan ta den av en magnifik utsikt som saknar motstycke. Ni kommer där även att kunna ta del av Deadvlei, ett spöklikt område beståendes av gamla döda och lertäckta Camel Thorn träd.

Spitzkoppe, Namibia

Nu är det inte bara sanddyner som finns att beskåda i det vackra landet Namibia. Befinner ni er här då bör ni också besöka The Spitzkoppe vilket är ett område beståendes av enorma granitklippor som sträcker sig upp i den Namibiska öknen, med toppar som når så högt som 1800 meter över havet. Det är en mäktig syn ni möts av när ni kommer till området. Här kan ni ta del av boende i grottor med möjligheten att åka ut på safari under ett par dagar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA