Några av de bästa platserna att besöka del 2

Min resa till Afrika eller rättare sagt min önskade resa till Afrika får dessvärre vänta ännu en tid. Att åka dit har länge stått på min önskelista men den ena orsaken efter den andra har gjort att jag inte kommit iväg, även om jag varit riktigt nära vid ett tillfälle, med biljetter bokade och betalda. Att åka dit är en av de översta sakerna som jag har på min ”att göra lista” eller bucket list om vi ska kalla det för vad det är men dessvärre har arbete och sedan familj satt käppar i hjulet för mina planer.

Men än har jag inte gett upp och en vacker dag kommer jag eller vi att åka dit. Om inte annat så har jag all tid i världen att åka dig dagen efter jag går i pension. Så än så länge får jag nöja mig med att sitta och tråna efter allt de vackra som väntar vid en resa till denna otroliga kontinent.

Resultatet av detta blev då denna blogg där jag tänkte dela med mig av några av de platser jag skulle vilja besöka och några som jag verkligen kommer att besöka. Hoppas ni gillar det jag skriver, i denna den andra delen om dessa vackra platser.

Victoria Falls, Zambia och Zimbabwe

Skulle ni besöka Afrikas största sjö, Viktoria sjön, då är även Victoria Falls mer eller mindre ett måste. Dessa otroligt vackra vattenfall är bland de ståtligaste i världen, intill Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada.

Victoria Falls, även kallat Mosi-oa-Tunya samt “The Cloud That Thunders” ska ha setts av den första europeen David Livingstone under hans resor i regionen år 1855. Sedan dess har tusentals och åter tusentals europeér besök denna magnifika plats och tagit del av detta 108 meter höga vattenfall. Det ska också tilläggas att vattenflödet som passerar genom detta vattenfall motsvarar 12 800 kubikmeter vatten per sekund, vilket är dubbla mängden vatten som passerar genom Niagarafallen.

Nyika Plateau National Park, Malawi

Näst ut har vi nationalparken Nyika belägen i det vackra landet Malawi. Parkens fulla namn är Nyika Plateau National Park och som in förstår, ligger den belägen på en platå i landet. Detta är den största parken i landet och en av de mer unika och ovanliga i hela Afrika, där platåns utformning har skapats av en mängd floder som löper ut i sjön Lake Malawi genom vattenfall längs den östra sidan av bergen i området. Den östra gränsen av platån formar väggen till den kända platsen Great Rift Valley.

Bergens utformning, med runda och inte allt för branta avsatser gör detta till ett perfekt område för individer som vill bege sig ut på en vandring eller ta sin mountainbike och bege sig ut. Det går även att köra en Jeep och utforska området, dock rekommenderas ni varmt att ta med er en lokal guide om ni beslutar er för att göra detta, eller även en guide och en chaufför så ni kan fokusera på den vackra naturen och det rika djurlivet som detta område är känt för. Ni kommer här ha stora chanser att få se allt från zebror men också dom absolut bästa chanserna i hela central afrika att se en och annan leopard, då området har den största ansamlingen av leoparder i denna del av kontinenten.