Några av de bästa platserna att besöka del 1

Afrika är en plats som jag länge velat besöka men som aldrig blivit av. Många gånger har jag varit nära att bege mig dit men varje gång så har det dykt upp något som gjort att jag varit tvungen att tänka om eller även ställa in, då jag vid ett tillfälle hade en resa bokad till Kenya och sedan fortsatt resa till Sydafrika. Men veckorna innan den planerade resan blev jag inkallad på ett möte på jobbet, något som ofta inte bådar gott men i detta fall var det raka motsatsen då jag blev erbjuden en ny position i företaget, med ökat ansvar och självfallet en löneökning. Problemet var dock att jag var tvungen att starta omgående och min planerade resa fick skjutas på obestämd tid, något som hände för fyra år sedan.

Sedan dess har jag nu förlovat mig och vi har en dotter tillsammans, vilket inte gör saken enklare när det gäller resandet, speciellt inte med ett spädbarn och definitivt inte till en plats som Afrika. Men dit ska jag, en vacker dag, då det är en av de saker som finns på min ”bucket list”.

Efter att länge har tänkt på och drömt om att åka dit, har jag spenderat timmar framför datorn där jag läst på om vad det finns att göra, vilket platser som är värda att besöka och absoluta ”måsten” om man befinner sig i området. Det var onekligen lättare sagt än gjort att hitta all denna info på en och samma plats, vilket gjorde att jag beslöt mig för att skriva min egen blogg om platser som jag tror är platser som man kanske inte måste besöka men absolut bör, om möjligheten finns. I denna och kommande delar kommer jag att lista en rad olika platser utifrån vad jag läst mig till, utan något speciell rangordning mellan dem. Då kan resan börja och hoppas ni gillar vad ni läser.

The great migration, Tanzania

Detta syftar på den stora migrationen av olika djur, primärt Wildebeest, som sker årligen i området. Förutom Wildebeest består hjorden också av bland annat zebror, en rad olika gaseller samt impalor. Det hela inleds i Tanzania och Ngorongoro reservatet varifrån djuren påbörjar sin vandring. Därifrån tar dom sig över Serengeti under det kommande månaderna för att sedan nå Kenya och Masai Mara området, innan de vänder söder ut igen. Det är en mäktig syn att se alla dessa djur i rörelse och absolut värt att beskåda, från vad jag har sett på bilder tagna under denna magnifika händelse.

Orsaken bakom denna massiva förflyttning av djur är helt och hållet baserat på regnperioden och djurens instinkt att följa regnet och vattnet, så att de alltid har tillgång till denna livsviktiga förnödenhet.

Table Mountain, Sydafrika

Vid ett besök i Sydafrika, då är Table Mountain ett måste för dig som turist. Ta linbanan upp, njut av en god bit mat, ett glas vin tillsammans med gott sällskap och med en utsikt som är helt enorm. Ni bjuds på en av de bästa platserna i världen från en fotografs perspektiv och hur ni än fotograferar, så kommer ni inte att misslyckas, det går bara inte.

Bara att ta linbanan upp till toppen är en upplevelse i sig och utsikten är svårslagen. Upplevelsen skulle förbättras ytterligare om ni åker upp en tidig morgon eller sen kväll, vid soluppgång eller solnedgång. En utmaning för er som besöker platsen, försök att åka därifrån med mindre än 50 tagna bilder.