Malawi

Malawi bildades en gång i Maravi-riket – ett afrikanskt rike grundat i slutet av 1500-talet. Maravis blev så småningom känd som Chewa – en etnisk grupp som mest Malawians tillhör idag. 1800-talet förde skotska missionärer inklusive den berömda David Livingstone. Han var en av de första européerna för att ta sig an den transkontinentala resan över Afrika. Livingstone gjorde det till Malawi i 1859, varpå flera skotska presbyterianska kyrkor grundades över hela landet. Under 1891 antog britterna kontroll över Malawi och i 1907 ändrades Malawis namn till Nyasaland, vilket betyder “sjöns land”. Den 6 juli 1964 blev Malawi ett självstyre och 1966 blev det en officiell republik.

Malawi sjön

Malawi sjön som till storleken är ungefär lika stor som Belgien, är förmodligen landets mest fängslande naturliga underverk. Hem till färgglada ciklidfiskar och en mängd vattenlevande fågelarter är Malawi-sjön ett paradis för naturälskare och båtentusiaster. Det är en källa till stolthet och näring för Malawiens folk och djur.

Nyika National Park

Denna nationalpark är ett smalt, långsträckt land som är indelat i norra, centrala och sydliga regioner. Norra Malawi är den minst befolkade delen av landet, med Mzuzu som regional huvudstad. Även om det är sparsamt bebodd, rymmer norra Malawi naturliga skatter som den expansiva Nyika nationalparken och och den vackra Makuzi stranden.

Nkhotakota Wildlife Reserve

Centrala Malawi har fem nationalparker och djurreservat, inklusive Lake Malawi National Park, Nkhotakota Wildlife Reserve och Ntchisi Forest Reserve. Central Malawi är också hem för Lilongwe livliga huvudstad. Södra Malawi är den mest befolkade av de tre regionerna. Här fungerar städerna Blantyre och Zomba som administrativa centra. Längre söder är Mount Mulanje, Malawis högsta punkt.

Norra malawi

Har du funderingar på att bege dig till den norra delen av landet, ta då Salime-Mzuzu Road och in till denna ligger Chintheche stranden, den längsta stranden i landet. Chintheche betraktas också som en av Malawis bästa stränder och har fin vit sand och frodiga, tropiska omgivningar som kan lura dig för att tro att du är på en karibisk ö. Chintheche-området är en populär helgresa för både lokalbefolkningen och turister. En promenad längs Chintheche Beach kommer att avslöja kristallklart vatten och olika klusterformationer. Chintheche-området har fantastiska boende för både par och familjer, samt kultur och fritid. Längre söderut är Kande Beach en annan vacker strandsträcka med logi, camping och vattensporter.

Malawi har tre stora årstider: den torra säsongen (maj till augusti), den torra säsongen (september till mitten av november) och regnperioden (slutet av november till april). Bandawe Mission Ligger bara en kort bilresa söderut från Chintheche är Bandawe Mission, en av de tidigaste kristna missionerna i Malawi. Bandawe Mission var det andra försöket av Dr. Robert Laws, en följare av David Livingstone, för att skapa ett Livingstonia Mission. Som med sin första plats vid Kap Maclear tog malaria sin vägning på missionärerna och tvingade de överlevande att flytta längre norrut på Khondowe-platån. Rester av det gamla Bandawe-uppdraget inkluderar kyrkans och missionärgraven. Även om det är gratis att besöka och tillsammans är det alla platser ni bara bör besöka om ni befinner er i landet.