Afrikas djurliv

Vad som finns i Afrika med dem olika djurarterna så har Europa och Sverige ingen chans mot Afrika. I Afrika finns olika miljöer där dem varierande djurpopulation har sitt hem där mestadels av dem är rovdjur men det finns växtätare. Trots att det är flertals arter som identifieras så är det fortfarande djur som inte har identifieras än.

Elefanter som finns i majoriteten av världen, även i Sverige har klassats som de största landsgående djuren. Do har en vikt som kan uppnå till runt 6 ton. Elefanter är en av de djurarter som är vegetarianer och kan konsumera upp till 180 kilo av gräs, frukt och löv på en dag. Liknande elefanterna så har Afrika noshörningen med två olika sorter, den svarta och den vita noshörningen som båda kan överstiga 2 ton. Den magnifika noshornet är komponerat av keratin som sammanträffande är det som finns i människans naglar. Likaväl som människors hud är känslig så är noshörningens hud väldig känslig av sig. Djuret som man kopplar till vattnet är flodhästen. Flodhästens hanar kan väga upp till 4500 kilo och även fast det att flodhästen inte kan simma så gillar flodhästen att tillbringa de ljusa timmarna som finns i vattnet där det har förmågan till att hålla andan i 30 minuter. Bland de första djur som man kan komma att tänka på är antiloper, och likaväl som andra arter så finns det många arter inom den specifika djurarterna.  Alla sorters arterna har permanenta horn som inte faller av. Och klövar som är gjorda för Afrika. Ett djur på cirka 18 meter och är den högsta landlevande däggdjur är en så kallad giraff varav själva halsen kan vara upp till 6 meter lång och benen upp till 2 meter långa. Ett annat känt djur som kopplas till Afrika är gorillorna. Djuren som är dem största med en vikt på 2300 kilo. Armar längre än deras fötter. Det är tyvärr en utrotningshotad art.

Kattdjuren hotas

I Afrika finns det tre olika arter av de större kattdjur. Den minsta men den snabbaste av alla landlevande däggdjur då man har klockat att dem kan springa upp till 11 mil per timmen. Vidare har Geparder klor men istället för att de kan dras in som Leopardens klor så kan inte gepardens klor dras inåt. Den andra arten av de större kattdjur är den muskulösa leoparden. Leoparder finns utspridda i hela världsdelen söderut om Sahara öknen. Denna sort av de större katterna är arten med musklerna. Leoparden väga upp till cirka 90 kilo med möjligheten att bära djur som är döda byten högt upp över markytan. Vad människor inte vet är att det minskar för varje dag i Afrika, speciellt i Kenya där endast finns 2000 lejon kvar. Med anledning av att konflikter mellan människor och lejon ökas och det skjuts 100 lejon endast i Kenya varje år. Man anser att det enda sättet att lejonen ska kunna överleva är att bli skyddade i inhängande reservat.

Kattdjuren hotas